Založ si blog

„Objektívne“ spravodajstvo

Pred bývalým Grassalkovichovym, neskôr prezidentským, potom pionierskym a dnes opäť prezidentským palácom v Bratislave sa v utorok večer konal protivládny protest s mottom „vláda sa o ľudí nestará“. Na mieste sa zišlo niekoľko tisíc ľudí, ktorí požadovali demisiu vlády a dožadovali sa riešenia energetickej krízy. Volali tiež po zmene ústavy umožňujúcej skrátenie volebného obdobia parlamentu a kritizovali, že prezidentka zatiaľ nevyhlásila referendum týkajúce sa predčasných volieb. A opäť sme sa raz čosi dozvedeli. Mienkotvorné médium televízia Markíza vo svojej hlavnej spravodajskej relácii o akcii informovala pod titulkom „Dezoláti v uliciach“.

Dá sa predpokladať, že už počas vysielania tohto príspevku sa na telefónoch vedenia Markízy spustila lavína nepríjemných hovorov a esemesiek a panie a páni manažéri si nevhodnosť „svojho“ prístupu veľmi rýchle uvedomili. Podľa zákona padajúceho exkrementu sa z ich strany asi uskutočnil bleskový „pucung“ smerom nadol – a výsledok? Na konci spomenutej spravodajskej relácie moderátori už nič nehovorili o dezolátoch, ale deklamovali, že „redakcia“ Televíznych novín „sa“ ospravedlňuje organizátorom, účastníkom protestu pred prezidentským palácom, ako aj svojim divákom za „chybný“ tematický titulok počas živého vstupu z podujatia, že do vysielania „sa“ vraj dostal neúmyselne a omylom a že ďakujú za pochopenie.

Čo tu treba chápať? Je to jednoduché – opäť sa kdesi zjavil (tentoraz v televízii Markíza) tajomný súdruh „Sa“ a spravil niečo, čo by nikoho, ale naozaj nikoho (a nech sa prepadnem pod zem, ak to nie je pravda) nenapadlo a čo sa hlboko prieči našim zásadám (princípom, zvyklostiam, smerniciam, manuálom … – vyberte si, čo sa vám hodí). Uverí to však iba ten, kto uveriť chce. Žiadny titulok „sa“ nenapíše sám a takisto „sa“ sám nedostane do živého vysielania.

To, že „sa“ tak stalo, svedčí skôr o mentálnom nastavení a o hodnotových kritériách tých, ktorí spravodajstvo v televízii Markíza pripravujú a zabezpečujú. Asi chodia po rozumy k ministrovi Naďovi.   

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 318451x
Priemerná čítanosť článkov: 2259x

Autor blogu

Kategórie