Založ si blog

Prezidentka v kŕčoch

Nejde o žiadnu informáciu z dobre informovaného zdroja a pani prezidentku celkom iste nenašli s penou na ústach na dlážke bývalého Pionierskeho paláca, ale ide o najnovšie zistenie expremiéra a ministra financií I. Matoviča.

Dôvodom na diagnózu predsedu najsilnejšej „strany“ vládneho štvorspolku bolo to, že hlava štátu podala návrh na Ústavný súd SR na preskúmanie súladu právnych predpisov a na pozastavenie účinnosti tzv. protiinflačného balíčka (nazývaného aj rodinný) z dielne ministra financií.

Igor Matovič si myslel, ako tvrdí, že „hrad“ takýto krok neurobí, nasrdil sa a v statuse na sociálnej sieti uviedol, že prezidentkou nenávisť k nemu „metá natoľko“, že obetuje osud 2,5 milióna detí a rodičov. Svoje rozhorčenie zaklincoval konštatovaním: „… a ja sa hanbím, že máme takú prezidentku“. Objektívne však treba dodať (a ministrovi financií to asi uniklo), že Z. Čaputová v prípade tohto zákona ešte pred rozhodovaním parlamentu o prelomení jej veta oznámila, že ak ho poslanci znovu schvália, obráti sa na Ústavný súd.

Obyčajný človek (nie ten z matovičovského spolku „obyčajných“) len „zírá“ ako „Vizír“ z dávnej federálnej reklamy. Mnohí si pamätáme, ako súčasný minister financií (vtedy s dekrétom predsedu vlády v ruke) – krátko po tom, ako bol do premiérskej funkcie inštalovaný – sľuboval hlave štátu (a vlastne celému národu), že jeho vláda bude naozaj tá najlepšia v novodobých dejinách Slovenska. Po dvoch rokoch máme stále tú istú prezidentku, vládu máme tiež stále tu istú (okrem rošády na postoch premiéra a ministra financií), historicky najlepšia celkom iste nie je a víťaz ostatných volieb sa za hlavu štátu hanbí! Klasik by povedal: „To sú paradoxy!“

Študenti fyziky si v dobách reálneho socializmu mierne pozmenili Archimedov zákon na Archimedenkov zákon, ktorý znel: „Váha súdruha v strane sa rovná váhe súdruha ním zo strany vytlačeného.“ Možno s ohľadom na súčasné permanentné koalično-koaličné a najnovšie aj na koalično-hradné prestrelky začne platiť nová verzia: popularita politika je úmerná okydávaniu partnerov!    

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 318335x
Priemerná čítanosť článkov: 2258x

Autor blogu

Kategórie