Založ si blog

Kravské „grgy“ a „prdy“

V istej humoristickej relácií sa u nás pomerne nedávno propagovalo heslo: „Zabi bobra, zachrániš strom!“ Pre tých, ktorí horšie chápu, alebo sa permanentne srdia, dôrazne pripomínam, že šlo o humoristické preháňanie a lesoochranári na Slovensku, samozrejme, žiadne zvery kvôli ochrane flóry nezabíjajú. A poznámka pre znalcov literatúry – nešlo ani o „rozcapené bobry“ z románu Kurta Voneguta Raňajky šampiónov.

V ostatných dňoch som sa z médií dozvedel (v júli, takže nejde o žiadny apríl), že holandskí premotivovaní politici pravdepodobne inšpirovaní P. Marcinom a A. Krausom (autormi spomínaného výroku o bobroch a stromoch) začali raziť heslo: „Zabi kravu, zachrániš klímu!“ Podľa holandského premiéra Marka Rutteho sa totiž má v jeho krajine do roku 2030 zlikvidovať až tridsať percent hovädzieho dobytka, v niektorých oblastiach chce vláda chov zakázať úplne. Dôvodom je údajná produkcia močovky a hnoja (dusík) a kravské „grgy“ a „prdy“, ktoré prispievajú k otepľovaniu planéty. A v krajine, kde stáda dobytka tradične patria ku koloritu, sa farmári podľa predsedu vlády majú rekvalifikovať. Najlepšie asi na ekologických aktivistov alebo na EÚ-politikov!

Keďže „európskej“ politike otrocky podriadené generátory geniálnych nezmyslov máme v hojnej miere zastúpené aj na našej politickej scéne, môžeme iba hádať, aká sprostosť sa v blízkej budúcnosti stane aj na Slovensku skutkom.    

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 315209x
Priemerná čítanosť článkov: 2236x

Autor blogu

Kategórie