Založ si blog

„Objektívne“ spravodajstvo

Pred bývalým Grassalkovichovym, neskôr prezidentským, potom pionierskym a dnes opäť prezidentským palácom v Bratislave sa v utorok večer konal protivládny protest s mottom „vláda sa o ľudí nestará“. Na mieste sa zišlo niekoľko tisíc ľudí, ktorí požadovali demisiu vlády a dožadovali sa riešenia energetickej krízy. Volali tiež po zmene ústavy umožňujúcej skrátenie volebného obdobia parlamentu a kritizovali, že prezidentka zatiaľ nevyhlásila referendum týkajúce sa predčasných volieb. A opäť sme sa raz čosi dozvedeli. Mienkotvorné médium televízia Markíza vo svojej hlavnej spravodajskej relácii o akcii informovala pod titulkom „Dezoláti v uliciach“.

Dá sa predpokladať, že už počas vysielania tohto príspevku sa na telefónoch vedenia Markízy spustila lavína nepríjemných hovorov a esemesiek a panie a páni manažéri si nevhodnosť „svojho“ prístupu veľmi rýchle uvedomili. Podľa zákona padajúceho exkrementu sa z ich strany asi uskutočnil bleskový „pucung“ smerom nadol – a výsledok? Na konci spomenutej spravodajskej relácie moderátori už nič nehovorili o dezolátoch, ale deklamovali, že „redakcia“ Televíznych novín „sa“ ospravedlňuje organizátorom, účastníkom protestu pred prezidentským palácom, ako aj svojim divákom za „chybný“ tematický titulok počas živého vstupu z podujatia, že do vysielania „sa“ vraj dostal neúmyselne a omylom a že ďakujú za pochopenie.

Čo tu treba chápať? Je to jednoduché – opäť sa kdesi zjavil (tentoraz v televízii Markíza) tajomný súdruh „Sa“ a spravil niečo, čo by nikoho, ale naozaj nikoho (a nech sa prepadnem pod zem, ak to nie je pravda) nenapadlo a čo sa hlboko prieči našim zásadám (princípom, zvyklostiam, smerniciam, manuálom … – vyberte si, čo sa vám hodí). Uverí to však iba ten, kto uveriť chce. Žiadny titulok „sa“ nenapíše sám a takisto „sa“ sám nedostane do živého vysielania.

To, že „sa“ tak stalo, svedčí skôr o mentálnom nastavení a o hodnotových kritériách tých, ktorí spravodajstvo v televízii Markíza pripravujú a zabezpečujú. Asi chodia po rozumy k ministrovi Naďovi.   

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 317440x
Priemerná čítanosť článkov: 2251x

Autor blogu

Kategórie