Založ si blog

Reminiscence, vízia a čakanie na horára

Reminiscencia prvá (žartovná): V mojom nedávnom živote bol populárny vtip o zápiskoch partizánskeho veliteľa o tom, ako partizáni v pondelok vyhnali Nemcov z lesa a ako následne Nemci v utorok vyhnali partizánov a potom v stredu partizáni … a stále dookola (až do vyčerpania trpezlivosti poslucháčov) – až nakoniec prišiel horár a bez ohľadu na dátum vyhnal z lesa jedných aj druhých.

Reminiscencia druhá (literárna): Ani z Kalinčiakovej Reštavrácie, ani z Jesenského Demokratov, či zo Stodolovho Čaju u pána senátora nevyplýva, že do vrcholnej politiky (napr. medzi poslancov a ministrov) sa v minulosti vždy dostávali najväčší duchovia svojej doby. Hádky (ba aj bitky), predstieranie a silácke reči patria oddávna k nášmu domácemu politickému koloritu, no celkom obyčajní ťuťmáci sa na vrchol spravidla nepredrali.

Reminiscencia tretia (súčasná): Najlepšia vládna garnitúra, akú kedy Slovensko malo (parafráza výroku designovaného premiéra Matoviča pri preberaní menovacieho dekrétu), podáva výkony naozaj nevídané. Stačí si pozrieť ktorékoľvek spravodajstvo, surfovať po stránkach, či čítať noviny a odvšadiaľ sa na nás valia urážky, hádky, škriepky, neschopnosť a amaterizmus tých, ktorých sme si koncom februára 2020 zvolili. Oni ani nepotrebujú protivníka, vystačia si sami, svedčia o tom napríklad nekonečné šarvátky „koalície“ s „koalíciou“ a na doplnenie majú „lebo Fica“, „prázdnu špajzu“ a „rozviazané ruky“. Netreba byť majiteľom vešteckej gule, aby sme si dokázali predstaviť, kam takéto bačovanie povedie. Napokon, napíšte si menoslov poslancov parlamentu a členov vlády a vyberte z nich takých, ktorí vás pred svojim mandátom (funkciou) ľudsky či profesionálne oslovovali. Prsty jednej ruky vám určite budú stačiť.

Vízia (zbožná): Už aby tu bol ten horár, ktorý všetky znesvárené strany našej „najlepšej“ koalície vyženie z politického lesa.

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 315195x
Priemerná čítanosť článkov: 2235x

Autor blogu

Kategórie