Založ si blog

Čo je nové, nie je dobré, čo je dobré, nie je nové

Okrem vládnej krízy, ktorá, ako nás presviedčajú vedúci predstavitelia vládnych strán, je už minulosťou, verejnosť trápia aj iné problémy. Napríklad, kto vlastne riadi tajnú službu? Prvý námestník jej riaditeľa je za mrežami už dlhší čas a vo štvrtok ráno si NAKA prišla aj po riaditeľa SIS Pčolinského. Šéf spravodajcov za mrežami – to nebýva celkom bežné ani v banánových republikách. Skôr naopak – na čele tajných služieb spravidla stoja vplyvné persóny, ktoré veľa vedia a dosť môžu. Bývajú to verejnosti nie veľmi známe postavy v úzadí, ktorých fotografie a vyjadrenia sa v médiách neobjavujú. 

Tí, ktorí nemajú krátku pamäť, si iste spomenú na povolebné reči spred roka – na reči o novej kultúre, o nových ľuďoch, o nových spôsoboch, o mieste v dejepise. A zrazu – nič nové pod slnkom – údajné korupčné prepojenie právnika Zoroslava Kollára (momentálne vo väzbe) a „novej“ hlavy SIS (momentálne takisto vo väzbe). „Naši ľudia“ sa nám tu v priamom prenose spájajú s tými „novými“ a – dejepis – nedejepis – akosi rýchlo si našli spoločnú reč. Alebo ju ani nemuseli hľadať?

S ohľadom na udalosti nielen ostatných dní možno o súčasnej vládnej štvorkoalícii povedať, že priniesla veľa nového a veľa dobrého. Problémom však je, že to, čo je nové, nie je dobré, a čo je dobré, nie je nové.

A za nomináciu riaditeľa SIS nesie priamu zodpovednosť predseda vlády.               

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 317501x
Priemerná čítanosť článkov: 2252x

Autor blogu

Kategórie