Založ si blog

Viera tvoja ťa uzdravila

Zhruba pred rokom sme skonštatovali, že aj na Slovensku máme pacienta s kovidom. Medzitým sme sa „prepracovali“ na čelo pomyselného svetového rebríčka v počte ochorení a v počte úmrtí. V „úsilí“ nijako nepoľavujeme a dnes tu máme prvých pacientov s najnovšou – juhoafrickou mutáciou ochorenia. Z geografického označenia vyplýva, že nejde o nič, čo by sa nám tu len tak samo od seba kdesi v črepníku urodilo, ale, že „to“ sem „ktosi“ musel priniesť. A netreba príliš veľké kombinačné schopnosti, aby bolo jasné, že to bol niekto, kto v ostatnom čase prišiel na Slovensko z inkriminovaného regiónu. A že asi priletel, keďže cesta autom a/alebo loďou predsa len trvá dosť dlho. A keďže to tiež nie je úplná novinka, ktorá by sa práve v tejto chvíli zjavila, prekvapuje, že cestujúcich z rizikových krajín sa netýkajú žiadne karanténne opatrenia. Tie snáď mali byť povinné a kontrolované už niekoľko dní (týždňov?). Alebo sa naši vládni vševedkovia rozhodli, že exotické dovolenky si naozaj zaslúžime a že takto najlepšie „premoríme“ Slovensko. A pokojne budeme rátať mŕtvych a dúfať, že pomrú predovšetkým tí ekonomicky neaktívni.

Netreba sa čudovať. Je to takisto zhruba rok, keď sa viac ako štvrtina voličov rozhodla uprednostniť „boj proti mafii“ (a našich vševedkov) pred čímkoľvek (kýmkoľvek) iným. A zbožne verila, že povedačky o „nekradnutí“ sú ekvivalentom schopnosti, a že tí, čo „poukazujú“ na nešváry a na nedostatky sú automaticky morálne a odborne spôsobilí na riešenie akýchkoľvek problémov. Presvedčenie, že nemožné nastane okamžite, a viera v zázrak do troch dní motivovali ich voľbu. Výsledkom je napríklad, že z našich seniorov sa urýchlene musia stať IT špecialisti, ktorí pri počítačoch dokážu vystihnúť ten správny moment, aby sa na druhom konci Slovenska mohli prihlásiť na očkovanie proti kovidu. Výsledkom je tiež viera, že aj deti v osade majú k dispozícii kvalitný počítač a rýchle pripojenie a že sa v spolupráci s motivovanými učiteľmi dokážu úspešne „povzdelať“. Bez odvrávania musíme veriť, že testovanie je najúčinnejším liekom proti „hnusobe“ a veriť budeme „musieť“ určite ešte vo všeličo iné, napríklad aj v to, že premiér a jeho vláda za nič nenesú zodpovednosť a za celý súčasný „prieser“ vlastne môže každý z piatich miliónov občanov.

Z Biblie poznáme: „Viera tvoja ťa uzdravila“. Keď sa na Slovensku nakoniec „uzdravíme“, snáď dáme moc do rúk niekomu, kto presvedčivo dokáže, že okrem poukazovania, hesiel, pokrikovania a statusov vie aj niečo iné. A modlime sa, aby Pellegrini bol to najhoršie, čo by nám v budúcnosti mohlo hroziť.      

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 316865x
Priemerná čítanosť článkov: 2247x

Autor blogu

Kategórie