Založ si blog

Kto ešte nebol ministrom zdravotníctva, nech sa prihlási u súdruha Žinčicu

Ionesco a ďalší autori absurdných drám by mali zo správania sa našich vládnych predstaviteľov celkom určite radosť. Obyčajní ľudia (a nielen tí Matovičovi) pri pohľade na nich však dosť často iba bezradne „čumia“. Po dnešku (streda) môžeme iba tipovať: (1) či sa strane SaS zachcelo ďalšieho ministerstva, (2) či sa jej predseda naozaj už nemôže pozerať na ten „bordel“ s kovidom a dobrovoľne sa ponúka za ministra zdravotníctva, pričom po tejto sebažertve hodlá R. Sulík hospodárstvo ponechať v rukách svojho doterajšieho štátneho tajomníka.

Laici by si mohli myslieť, že ministerstvá si vládne strany môžu medzi sebou prehadzovať, ako sa im zachce – výsledky volieb sem, koaličné dohody tam. Dnes máš dve ministerstvá, zajtra päť, dnes si ministrom hospodárstva, zajtra zdravotníctva, o týždeň možno premiérom. Škatule, hýbte sa!

Igor Matovič sa, prirodzene, zaťal – Sulík asi žartuje, žiadne vládne rošády nebudú. Ministrom zdravotníctva ostane Marek Krajčí a punktum. Ak by sa aj mal vymieňať, celkom určite ho nenahradí sabotér, osobne zodpovedný za tisíce mŕtvych. Zaujímavosťou je, že svoje stanovisko vyjadril počas prestávky v rokovaní s odborníkmi, práve s tými, ktorí to podľa neho na Slovensku deväť a pol týždňa vedú od desiatich k piatim. Myslel som si, že štát vedie vláda a za jej rozhodnutia že zodpovedá premiér.  

Nezaškodí si pripomenúť, že nesúhlas s krokmi ktoréhokoľvek vládneho kolegu sa neprejavuje tak, že ho jednoducho vyšmarím z rezortu a rozvalím sa v jeho kresle. Minimálne do toho treba zainteresovať aj premiéra a hlavu štátu. Ak sa R. Sulík principiálne nedokáže zmieriť s postupmi a/alebo s postojmi niektorého z kolegov (prípadne celej vlády), nesmie sa tváriť, že „z koalície nikam neodíde“. Byť vo vláde disidentom a zároveň v nej aj „konštruktívne“ pracovať, to bez pretvárky nejde. Otázkou pre pána premiéra však ostáva, ako si človek, podľa neho zodpovedný za tisícky zmarených životov, môže len tak preberať ministerské posty.

Kvôli zachovaniu duševného zdravia najlepšie asi bude nebrať reči vládnych predstaviteľov príliš vážne. Jedným uchom dnu a druhým von. Čo nás však ešte čaká? 

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 315293x
Priemerná čítanosť článkov: 2236x

Autor blogu

Kategórie