Založ si blog

Nebude sa mariť preverovanie?

Potešujúce – podľa vyhlásenia GP SR generálny prokurátor Maroš Žilinka na základe medializovaných informácií uložil zástupcovi špeciálneho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry preveriť, či v súvislosti s poskytnutím podpory občianskemu združeniu Pre lepšiu budúcnosť z operačného programu Kvalita životného prostredia Ministerstvom životného prostredia SR vo výške takmer 390-tisíc eur, nedošlo k spáchaniu trestného činu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie alebo niektorého z trestných činov korupcie.

Podľa nášho právneho poriadku sa ako malá definuje škoda prevyšujúca sumu 266 eur. O väčšej škode hovoríme vtedy, ak dosahuje najmenej desaťnásobok predchádzajúcej sumy. Značnou škodou je najmenej stonásobok 266 eur. Škodou veľkého rozsahu sa rozumie suma dosahujúca najmenej 500-násobok malej škody. Ak sa nemýlim, údajne neoprávnenú „podporu“ 390 tisíc eur možno pokojne považovať za škodu veľkého rozsahu. 

 V tejto súvislosti mi vo vyhlásení pána generálneho prokurátora chýba akákoľvek zmienka o opatreniach v súvislosti s možným pokračovaním v trestnej činnosti a s možným ovplyvňovaním svedkov. Dúfam, že kompetentní (aj s ohľadom iné podobné kauzy) si na to spomenú a že všetkým zainteresovaným v tom „pre istotu“ zabránia. Poskytovateľom i prijímateľom „podpory“ to nakoniec nijako nemôže poškodiť, však aj pani ministerka spravodlivosti im potvrdí, že na ľudí vo väzbe sa až do právoplatného rozhodnutia súdu „hľadí“ ako na nevinných. A určite sa ich tiež nedotkne, keď pôjde o „hľadenie“ do prešovskej väznice.    

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 316688x
Priemerná čítanosť článkov: 2246x

Autor blogu

Kategórie