Založ si blog

Kto podporuje Smer II?

Mnohí si už ani nespomenú na časy, kedy sme pri pozeraní televízie mali tri oficiálne možnosti: (1) hľadieť na vypnutú obrazovku, (2) sledovať prvý alebo (3) druhý program cenzurovaného celoštátneho vysielania. A keďže neuvedomelí obrázkov chtiví občania uprednostňovali pred angažovanými zlátaninami často čokoľvek iné na druhom programe, „kľúčové“ ideologické relácie (napr. Televízne noviny) sa pre istotu vysielali súbežne – na oboch dostupných kanáloch naraz. Národu v takom prípade neostávalo nič iné, len využiť rozložité a pevné drevené skrinky vypnutých televíznych prijímačov ako barové poličky, prípade ako podstavce na iné domáce kratochvíle.

Dnes je výber celkom iný. Zdá sa mi však, že nebudem jediný, kto uvažuje o tom, že z ponuky televíznych programov navždy vylúči tie, na ktorých sa dajú čo i len omylom sledovať vystúpenia našej vládnej kamarily. Včera (17. 1. 2021) večer som po tlačovom vystúpení tria MKK (Matovič, Krajniak, Krajčí) dve stanice skutočne vymazal. Predtým som sa však dozvedel, že neustále omieľaná predstava o galaktickom význame celoslovenského testovania v boji proti „hnusobe“ je navždy pevne vrytá v mozgu Igora Matoviča, že „budhisticky pokojný“ (ako ho označila poslankyňa J. Cigániková) Sulík predsedovi opäť raz podržal (balónik?) a že jediný, kto na rokovaní vlády neprikývol doktríne o spásonosných celoplošných manévroch (tentokrát v kabáte tzv. skríningu), nebol Riško a jeho Saskári, ale prekvapivo šéfka Žaluďov. Či si ona takýmto spôsobom náhodou nenaháňa stratené voličské preferencie?

Otravuje ma do omrzenia opakovať argumenty najrôznejších odborníkov a „odborníkov“ spochybňujúcich postup vlády. Kto chce, ten si ich nájde. A nechce sa mi zaoberať ani vidinou sľubovanej slobodnej Veľkej noci. Určite bude, len to premiérovi – ako vždy – nesmieme pokaziť. Ak sa však nemýlim, po novembrovom testovaní mali byť bez obmedzení už minuloročné Vianoce.

Čoraz nástojčivejšie sa však natíska známa otázka: Komu to prospieva? A nehovorím teraz o miliónoch eur, ktoré skasíruje (skasírovala) nemenovaná trnavská firma dovážajúca testovacie súpravy. Myslím predovšetkým na tisíce obyčajných ľudí (nie svedkov Igorovych), ktorí v radoch na povinne dobrovoľné „nosné paličkovanie“ s radosťou podpíšu avizovanú Pelleho petíciu za predčasné voľby.

Premiér by sa určite ohradil, ak by sme ho označili za podporovateľa Smeru II. No robí všetko tak, akoby ním bol.             

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 315291x
Priemerná čítanosť článkov: 2236x

Autor blogu

Kategórie