Založ si blog

Fabulátor

Určite si na to pamätáte. Čerstvo zvolený poslanec z kandidátky SaS Igor Matovič prišiel s bombastickou správou, že mu ponúkli miliónový úplatok, ak sa postará o pád Radičovej vlády. Haló trvalo niekoľko dní, pán poslanec celú vec nakoniec ukončil tak, že išlo o žart. Identitu vtipkára – údajného kamaráta z detstva – však odmietal prezradiť, pretože, ako tvrdil, v opačnom prípade hrozilo, že s ním už nikdy nikto vtipkovať nebude. Dôvod mediálneho cirkusu bol jednoduchý – Igor Matovič sa na začiatku kariéry nutkavo potreboval spraviť „zaujímavým“.

Odvtedy ubehlo dosť času, ambiciózny (opozičný) poslanec sa už „zviditeľnil“ veľakrát a to až natoľko, že v ostatných parlamentných voľbách o svojej „zaujímavosti“ presvedčil štvrtinu voličov a stal sa predsedom vlády.

Nutkavá potreba fabulovať neopúšťa Igora Matoviča ani v tejto funkcii. Napríklad v súvislosti s jeho akciou „guľový blesk“– s viacnásobným testovaním národa na koronavírus – sa sväto sväte dušoval, že sa o tom radil s viacerými odborníkmi, ktorých však kvôli hroziacemu mediálnemu lynču nebude menovať. Novinári (aspoň niektorí) sa však nedali opiť rožkom a Igorovi Matovičovi v stredu na tlačovke rovno povedali, že na Slovensku doteraz žiadneho takého odborníka nenašli. Na začiatku svojej kariéry mohol Igor Matovič svoje výmysly pripísať anonymnému humoristovi, teraz však nasrdene musel pripustiť, že „tí odborníci nie sú, vyparili sa“.

A na záver mi dovoľte ešte jeden citát z tej istej tlačovky. Tiež sa týka neexistujúcich odborníkov a určite stojí za povšimnutie: „Povedal som, že vám poviem, kedy vám o nich poviem a kedy ich predstavím…“ Takže teraz už len čakajme, kedy nám pán premiér povie, ako už povedal, kedy nám povie a predstaví.

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 316654x
Priemerná čítanosť článkov: 2246x

Autor blogu

Kategórie