Založ si blog

Kravské „grgy“ a „prdy“

V istej humoristickej relácií sa u nás pomerne nedávno propagovalo heslo: „Zabi bobra, zachrániš strom!“ Pre tých, ktorí horšie chápu, alebo sa permanentne srdia, dôrazne pripomínam, že šlo o humoristické preháňanie a lesoochranári na Slovensku, samozrejme, žiadne zvery kvôli ochrane flóry nezabíjajú. A poznámka pre znalcov literatúry – nešlo ani o „rozcapené bobry“ z románu Kurta Voneguta Raňajky šampiónov.

V ostatných dňoch som sa z médií dozvedel (v júli, takže nejde o žiadny apríl), že holandskí premotivovaní politici pravdepodobne inšpirovaní P. Marcinom a A. Krausom (autormi spomínaného výroku o bobroch a stromoch) začali raziť heslo: „Zabi kravu, zachrániš klímu!“ Podľa holandského premiéra Marka Rutteho sa totiž má v jeho krajine do roku 2030 zlikvidovať až tridsať percent hovädzieho dobytka, v niektorých oblastiach chce vláda chov zakázať úplne. Dôvodom je údajná produkcia močovky a hnoja (dusík) a kravské „grgy“ a „prdy“, ktoré prispievajú k otepľovaniu planéty. A v krajine, kde stáda dobytka tradične patria ku koloritu, sa farmári podľa predsedu vlády majú rekvalifikovať. Najlepšie asi na ekologických aktivistov alebo na EÚ-politikov!

Keďže „európskej“ politike otrocky podriadené generátory geniálnych nezmyslov máme v hojnej miere zastúpené aj na našej politickej scéne, môžeme iba hádať, aká sprostosť sa v blízkej budúcnosti stane aj na Slovensku skutkom.    

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 317613x
Priemerná čítanosť článkov: 2253x

Autor blogu

Kategórie