Založ si blog

Zlepšovací návrh

Slovenskými médiami sa dodnes šíri informácia, že istý prominentný novinár využil na vlastné reklamné účely technické prostriedky a asi aj personál Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Tým, ktorí si až doteraz mysleli, že ide o ďalšiu zo série zlomyseľností s cieľom diskreditovať tých niekoľkých výnimočných, nezávislých a nepodplatiteľných slovenských žurnalistov, by som rád pripomenul, že, ako vo svojom vysvetlení uviedol dotyčný novinár, o spoluprácu s Policajným zborom SR požiadal štandardnou cestou, na základe oficiálnej písomnej žiadosti. „Polícia mi vyhovela podobne ako v iných prípadoch, keď boli jej ľudia, respektíve technika využité pri nakrúcaní celovečerných filmov alebo seriálov. Konkrétne napríklad Čiara alebo Amnestie“, uviedol doslova.

Pamätám si, že technika a ľudia, tentokrát vojenské, sa hojne využívali pri natáčaní sovietskych a aj československých veľkofilmov z čias Druhej svetovej vojny. To však bola „iná doba“ a ideologickým zámerom sa musela podriadiť aj trvalá bojová bdelosť a pripravenosť príslušníkov ľudovo-demokratickej armády. Ibaže by sa „iné doby“ vracali a reklamná ukážka policajného „bojového nasadenia“ má opäť za cieľ ukázať, ako sa „nepriateľov neľakáme“.

Nemusíme však za všetkým hľadať ideológiu. Možno ide o obyčajný „kšeft“ a policajti a ich technika v komparze jednoducho zarábajú – a snáď nikto nepochybuje, že v prospech štátnej kasy. V takom prípade mi napadlo drobné vylepšenie (bez nároku na honorár). Policajti by mimo riadnej služby mohli byť aktívni v osobitnom komerčnom útvare (a tiež by sa kvôli efektu mohol volať NAKA – Náhodná agentúra kašírovaných aktivít) a príslušníci tejto kašírovanej náhodnej agentúry by na objednávku za pomoci reálnej policajnej techniky vykonávali kvázi reálne zásahy. A niečo podobné by si mohli zriadiť aj naše médiá a z kašírovaných zásahov vysielať kvázi priame reportáže. 

Už vidím ten bomba kšeft, keď podnikateľ A za mierny obolus objedná podnikateľovi B ako narodeninový zážitkový darček vykopnutie vchodových dverí a odvlečenie v putách a to všetko v hlavnej spravodajskej relácii nemenovanej televízie.

To budú rodina a známi čumieť!    

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 316467x
Priemerná čítanosť článkov: 2244x

Autor blogu

Kategórie