Založ si blog

Sranda a ego

Ničím novým pod slnkom nie je konštatovanie, že neobyčajných „obyčajných“ si mnohí voliči vo voľbách v roku 2020 vybrali iba preto, aby „bola sranda“, prípadne preto, že majiteľ a šéf tohto spolku na všeličo a na všelikoho „poukazoval“.  Nuž srandy máme všetci neúrekom a nielen Igor M., ale celý vládny štvorspolok (pardon, už iba trojspolok) a jeho pohlavári a poskokovia nám toho poukazovali až – až. Debaty v parlamente sa vďaka fekálnemu slovníku niektorých „reprezentantov“ národa budú pomaly smieť vysielať iba po dvadsiatej druhej hodine, rečnícke výkony ďalších „úctyhodných“ poslaneckých vzorov nedosahujú ani priemernú úroveň prezentácií žiakov pomocnej školy a zvyšní zákonodarcovia dokážu „silou“ svojich argumentov unudiť a uspať takmer každého.

Keďže sa aj k nám (aspoň podľa informácií z najvyšších únijných a domácich kruhov) blíži energetická a ekonomická pohroma nevídaných rozmerov – a vôbec nejde o dlhodobo omieľanú klimatickú katastofu, tak hlavným poslaním pánov poslancov je, že si navzájom musia premeriavať egá, nemajú asi nič lepšie na práci. Čo si premeriavajú panie poslankyne, to neviem, no v každom prípade si všetci svorne dokazujú, kto je v parlamentnej budove pánom a bez koho sa nielen schôdza, ale ani hlavný vchod a bufet neotvoria.

Čo tam po občanoch (voličoch – de facto zamestnávateľoch), nech pomrznú a pokapú, podniky nech skrachujú, dôchodcovia, zdravotníci a učitelia nech sa idú pásť (len nesmú uberať zo stravy medveďom), pre potentátov je najdôležitejšie, kto z nich má to najväčšie ego.

„Ego“ je slovným základom slova egoista a tým sa aj vysvetľuje, prečo sa naši „zástupcovia“ ľudu starajú predovšetkým o seba a o svoje problémy.           

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 317491x
Priemerná čítanosť článkov: 2252x

Autor blogu

Kategórie