Založ si blog

Nákup streliva

V rakúskej tlači sa objavila informácia, že páchateľ nedávneho teroristického útoku vo Viedni, mladý muž s koreňmi v Severnom Macedónsku, narodený v Niederösterreichu, si v lete odskočil na Slovensko po náboje do kalašnikova. A ako sa píše inde, takéto (síce znehodnotené) zbrane sa dajú na Slovensku legálne kúpiť, aj keď štát ich držbu výrazne sprísnil po tom, čo nimi útočili napríklad teroristi pri útoku na redakciu časopisu Charlie Hebdo v Paríži. No úprava znehodnotenej zbrane na funkčnú pre podsvetie problém nepredstavuje.

V obchode si náboje asi nekúpil, pretože bez platného zbrojného preukazu vám ich u nás nepredajú, a pochybujem, že by niektorý z oficiálnych predajcov zbraní a streliva bol ochotný čokoľvek riskovať kvôli mladistvému Rakúšanovi. Vychádza mi z toho, že na Slovensku majú takíto „Rakúšania“ okrem legálneho spôsobu tiež možnosti neoficiálneho „nákupu“ zbrojného materiálu. Nakoniec, nič prekvapivé. Kriminálnici si vždy našli spôsob, ako sa ozbrojiť. V tejto súvislosti vyzerajú smiešne všetky volania po zákaze držania zbraní – údajne s cieľom posilniť bezpečnosť obyvateľov. Dodržiavať ich budú iba slušní a poslušní občania a hoc by aj pod hrozbou trestu smrti boli povolené iba kapsľové a striekacie pištole, tak vagabundi si potrebný arzenál vždy zaobstarajú.

Vráťme sa však k našim neoficiálnym zdrojom munície. Verím, že SISka, VOSka a NAKA majú tento problém už dávno pod kontrolou. Inak sa obávam, že nabudúce si k nám príde nakúpiť dajaký iný horlivý mladý muž, nespokojný s európskymi (slovenskými) obyčajmi, a nebude sa unúvať ani do Viedne a svoju frustráciu rovno „prejaví“ v Bratislave.     

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 317572x
Priemerná čítanosť článkov: 2252x

Autor blogu

Kategórie