Založ si blog

Tak ako?

V poslednom čase sa verejne prezentuje viacero vysoko postavených polovzdelaných polyhistorov, ktorí sú celkom hrdí na tituly získané „akademickou“ metódou Ctrl-C – Ctrl-V. Využijem preto tento osvedčený postup a ako motto použijem text, ktorý som odpísal. Jeho originál nájdete na adrese: https://noizz.aktuality.sk/zaujimavosti/znaky-ktore-prezradia-psychopata/n4mjbns.

Namiesto motta: „Psychopat nikdy neprizná svoju chybu. Prekrúti situáciu tak, aby bol vinný niekto iný. Provokuje ostatných k porušovaniu pravidiel a potom ich súdi. Psychopat zbožňuje, keď je „vo svetle reflektorov“. V každej situácii urobí to, čo je najlepšie pre neho. V spoločnosti sa rád prezentuje svojimi úspechmi a veľmi dobre si pamätá zlyhania ostatných. Klame, aby dosiahol to, čo práve chce alebo čo potrebuje. Vie sa vynájsť v každej situácii. Na svoje klamstvá je hrdý a nerobí si starosti s tým, že ho niekto odhalí, pretože si vie rýchlo a jednoducho vymyslieť nové klamstvo, ktorým vysvetlí to predošlé. Psychopat o sebe nepovie nikdy nič zlé. Odmieta zodpovednosť za svoje činy a za ich dôsledky. Vie rýchlo zvaliť vinu na niekoho iného, alebo jednoducho povie, že v určitej situácii bolo možné iba jediné riešenie. Psychopat je narcistický a nedodržiava zákony. Považuje sa za príliš „dobrého“ na to, aby preňho platili rovnako ako pre druhých. Porušuje pravidlá a núti do toho aj iných“.

Po piatkovom popoludňajšom prejave pani prezidentky usudzujem, že „skupinka“ sabotérov a vlastizradcov, ktorí podkopávajú „naše spoločné úsilie“, sa utešene rozrastá. K doktorovi Kollárovi, ku niektorým primátorom a starostom po dnešku určite pribudne aj hlava štátu, možno aj náčelník generálneho štábu a veliteľ akcie Spoločná zodpovednosť, ktorí pani prezidentke nabonzovali, že personálne pokrytých je len asi 60 % odberových tímov a že úspešná realizácia takejto akcie typu guľový blesk nebude veru ľahká. 

V piatok večer vystúpil v televízii pán premiér a presviedčal nás, že vojaci a vojačky budú celú noc pracovať na dvesto percent a zajtra budú všetky odberové miesta úplne v poriadku.

A čo nám predkladali v spravodajských reláciách? Žiadne problémy, absolútna pripravenosť a odhodlanosť, výzvy, gestá a heslá. Ideologický boj za mier sme vymenili za ideologický boj s „hnusobou“.

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 317536x
Priemerná čítanosť článkov: 2252x

Autor blogu

Kategórie