Založ si blog

Ako sa Kollár nasral

V nedeľnej politickej debate na TA3 to Boris Kollár (54. minúta) konečne povedal naplno a celému národu v mene vládneho štvorspolku zvestoval, že ho serie, že „my nezvládame vládnutie, lebo sa štyria nedokážeme dohodnúť“. 

Celkom určite má pravdu a ostatné (a verme, že aj posledné) kroky aktuálnej koalície sa dajú charakterizovať lapidárnym, že na Slovensku to dnes vyzerá ako u jeb..tých na dvorčeku. Sulík s Matovičom sa pod egidou „najlepšieho“ vládnutia už dlhší čas navzájom držia pod krkom (a Sulík nakoniec vo finále dáva prednosť dovolenke), predseda vlády blábolí o potrebe zachovania výsledku volieb, Remišová s Kollárom by donekonečna rokovali, prezidentka rozdáva kniežacie rady, Naď je znechutený politikou a nikto z nich si akosi nevšimol, že už v zime budú ľudia mrznúť a možno nebudú mať čo do úst. A ak akousi nepochopiteľnou náhodou nebudú mať na to, aby z tristo-, štyristoeurových dôchodkov platili vysoké ceny elektriny a plynu, exekútori sa im s radosťou vrhnú na domy a byty (snáď s výnimkou tých slávnych „štátnych“ od rodiny Borisa Kollára, pretože žiadny z nich tak skoro existovať nebude). Akési tajomné sľubované „zastropovanie“ cien elektriny a plynu je stále iba chimérou.   

A celé je to vlastne také jednoduché. Od začiatku júla všetci vedia, že ak bude I. Matovič v septembri členom vlády, tak v nej nebudú sedieť nominanti SaS. Jasné a pochopiteľné, žiadny chaos, niet o čom debatovať. A ak si Heger nevie predstaviť menšinovú vládu, nech podá demisiu.  

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 317800x
Priemerná čítanosť článkov: 2254x

Autor blogu

Kategórie