Minister s prilbou

15. septembra 2022, inza, Nezaradené

Vo štvrtok našou mediálnou scénou prebehla správa, že nový minister hospodárstva mal havarovať a že skončil so zranením hlavy na urgente. Hovorkyňa ministerstva v tejto súvislosti pre TV noviny uviedla, že K. Hirman si hlavu naozaj rozbil a že bol ošetrený, mal sa však udrieť doma o stôl, pravdepodobne pri práci. 

Určite nechcem tvrdiť, že poznám okolnosti zranenia pána ministra, no pri značnej miere preháňania mi napadajú dva varianty s koreňmi z obdobia mojej puberty a mladosti. Podstatou prvého z nich je odpoveď na otázku: „Čo sa stane blondýne, keď sa zošmykne z koňa?“ Odpoveď: „Rozbije si hlavu o nočný stolík!“

Druhý potenciálny variant sa týka obdobia, keď sme s kamarátmi „hrdinsky“ začali vymieňať kofolu za pivo (sem-tam s rumom). Vtedy som prvýkrát počul o „umakartovom“ čele, ktorým sa hrdili jednotlivci, ktorým po márnom boji so špiritusovou presilou vehementne klesla hlava (čelo) na umakartovú dosku krčmového stola.

Nový pán minister hospodárstva nie je vo funkcii dlho a už je v súvislosti s plnením pracovných povinností udretý do hlavy. Pracovný úraz to asi nebude, podľa hovorkyne sa to stalo doma, no asi by stálo za to zabezpečiť aj v ministrovej domácnosti podmienky na bezpečnú prácu. Že v úradnej pracovni taký komfort má, o tom vôbec nepochybujem.

„Pecky“ do hlavy mozgu príliš nesvedčia, juniorskí boxeri preto napríklad zápasia v prilbách. Ministra hospodárstva s prilbou si však dokážem predstaviť snáď len pri slávnostnom strihaní pások na stavbách.