Ako sa Kollár nasral

14. augusta 2022, inza, Nezaradené

V nedeľnej politickej debate na TA3 to Boris Kollár (54. minúta) konečne povedal naplno a celému národu v mene vládneho štvorspolku zvestoval, že ho serie, že „my nezvládame vládnutie, lebo sa štyria nedokážeme dohodnúť“. 

Celkom určite má pravdu a ostatné (a verme, že aj posledné) kroky aktuálnej koalície sa dajú charakterizovať lapidárnym, že na Slovensku to dnes vyzerá ako u jeb..tých na dvorčeku. Sulík s Matovičom sa pod egidou „najlepšieho“ vládnutia už dlhší čas navzájom držia pod krkom (a Sulík nakoniec vo finále dáva prednosť dovolenke), predseda vlády blábolí o potrebe zachovania výsledku volieb, Remišová s Kollárom by donekonečna rokovali, prezidentka rozdáva kniežacie rady, Naď je znechutený politikou a nikto z nich si akosi nevšimol, že už v zime budú ľudia mrznúť a možno nebudú mať čo do úst. A ak akousi nepochopiteľnou náhodou nebudú mať na to, aby z tristo-, štyristoeurových dôchodkov platili vysoké ceny elektriny a plynu, exekútori sa im s radosťou vrhnú na domy a byty (snáď s výnimkou tých slávnych „štátnych“ od rodiny Borisa Kollára, pretože žiadny z nich tak skoro existovať nebude). Akési tajomné sľubované „zastropovanie“ cien elektriny a plynu je stále iba chimérou.   

A celé je to vlastne také jednoduché. Od začiatku júla všetci vedia, že ak bude I. Matovič v septembri členom vlády, tak v nej nebudú sedieť nominanti SaS. Jasné a pochopiteľné, žiadny chaos, niet o čom debatovať. A ak si Heger nevie predstaviť menšinovú vládu, nech podá demisiu.