Tak ako?

30. októbra 2020, inza, Nezaradené

V poslednom čase sa verejne prezentuje viacero vysoko postavených polovzdelaných polyhistorov, ktorí sú celkom hrdí na tituly získané „akademickou“ metódou Ctrl-C – Ctrl-V. Využijem preto tento osvedčený postup a ako motto použijem text, ktorý som odpísal. Jeho originál nájdete na adrese: https://noizz.aktuality.sk/zaujimavosti/znaky-ktore-prezradia-psychopata/n4mjbns.

Namiesto motta: „Psychopat nikdy neprizná svoju chybu. Prekrúti situáciu tak, aby bol vinný niekto iný. Provokuje ostatných k porušovaniu pravidiel a potom ich súdi. Psychopat zbožňuje, keď je „vo svetle reflektorov“. V každej situácii urobí to, čo je najlepšie pre neho. V spoločnosti sa rád prezentuje svojimi úspechmi a veľmi dobre si pamätá zlyhania ostatných. Klame, aby dosiahol to, čo práve chce alebo čo potrebuje. Vie sa vynájsť v každej situácii. Na svoje klamstvá je hrdý a nerobí si starosti s tým, že ho niekto odhalí, pretože si vie rýchlo a jednoducho vymyslieť nové klamstvo, ktorým vysvetlí to predošlé. Psychopat o sebe nepovie nikdy nič zlé. Odmieta zodpovednosť za svoje činy a za ich dôsledky. Vie rýchlo zvaliť vinu na niekoho iného, alebo jednoducho povie, že v určitej situácii bolo možné iba jediné riešenie. Psychopat je narcistický a nedodržiava zákony. Považuje sa za príliš „dobrého“ na to, aby preňho platili rovnako ako pre druhých. Porušuje pravidlá a núti do toho aj iných“.

Po piatkovom popoludňajšom prejave pani prezidentky usudzujem, že „skupinka“ sabotérov a vlastizradcov, ktorí podkopávajú „naše spoločné úsilie“, sa utešene rozrastá. K doktorovi Kollárovi, ku niektorým primátorom a starostom po dnešku určite pribudne aj hlava štátu, možno aj náčelník generálneho štábu a veliteľ akcie Spoločná zodpovednosť, ktorí pani prezidentke nabonzovali, že personálne pokrytých je len asi 60 % odberových tímov a že úspešná realizácia takejto akcie typu guľový blesk nebude veru ľahká. 

V piatok večer vystúpil v televízii pán premiér a presviedčal nás, že vojaci a vojačky budú celú noc pracovať na dvesto percent a zajtra budú všetky odberové miesta úplne v poriadku.

A čo nám predkladali v spravodajských reláciách? Žiadne problémy, absolútna pripravenosť a odhodlanosť, výzvy, gestá a heslá. Ideologický boj za mier sme vymenili za ideologický boj s „hnusobou“.