Založ si blog

Kedy príde pre Kollára NAKA?

Vo štvrtok popoludní pri ďalšej zo série televíznych „plačoviek“ pána premiéra som si nestihol pretierať oči. Sabotáž, vlastizrada, marenie masového úsilia – dvakrát som sa musel pozrieť do kalendára, či sme sa náhodou nevrátili v čase o sedemdesiat rokov nazad a či sa nepíše rok 1950 (vtedy však u nás televízia nevysielala). Priami svedkovia prejavov rôznych Gottwaldov, Širokých, Urválkov, Bacílkov a im podobných už asi nežijú a ak, tak sú v pokročilom veku. Nám ostatným ostáva už iba archív. A ako z dobového filmového týždenníka mi pripadala „zdrvujúca“ kritika pána premiéra na adresu prezidenta SLK M. Kollára.

Plánovaná testovacia akcia, snáď druhá najväčšia od vylodenia v Normandii, sa pánom autorom asi začína vymykať z rúk, nuž treba rýchlo prstom ukázať na „vinníka“. Zodpovednosť za akciu typu guľový blesk má mať armáda, no starostovia a primátori sa nemajú sťažovať a majú hľadieť, ako ju (zadarmo) logisticky zabezpečiť. Starostovia mi, chudáci pripadajú ako tí mužíci v Buguľme, ktorým počas boľševickej revolúcie červený komisár Hašek (autor Švejka) prikázal do troch dní naučiť sa čítať a písať. Aj keď sa komunálni politici na rozdiel od sibírskych mužíkov zupáckym metódam zo strany „verchušky“ podriaďovať nemusia.

Určiť počet potrebných odborných síl (lekárov a zdravotníkov) pri známom počte odberových miest (a uvážiť pri tom, že aj medzi zdravotníkmi je dosť nakazených) je úloha z počtovnice pre druhákov. A zistiť, že číslo, ktoré mi vyšlo, prevyšuje nielen personálne možnosti MO SR, ba je nad sily celého Slovenska, tiež nevyžaduje špeciálne logistické vedomosti.

Ktosi tu už asi potichu ráta s tým, že chaotické testovacie dobrodružstvo nemusí vypáliť práve najlepšie. A treba nájsť vinníka. A budú to neochotní lekári a ich prezident Kollár, málo iniciatívni starostovia, počasie, mandelinka zemiaková, cyklisti a ktovie kto ešte. 

Nebohý súdruh Stalin sám seba presvedčil, že lekári sú sabotéri, a dal ich pre istotu niekoľko tisíc pozatvárať. A „americký“ chrobák bol roky rokúce príčinou všetkých neúspechov nášho socialistického poľnohospodárstva. A nerád by som pripomenul, ako skončili „vlastizradcovia“ a ako sa s nimi vysporiadala „železná päsť robotníckej triedy“. 

Takže vykopnuté dvere u Kollárovcov – to vlastne nič nebude.    

Permanentný festival šialencov IV.

02.03.2023

O tom, že slovenskí matadori dokážu vymyslieť aj nemysliteľné, netreba nikoho presviedčať. „Tipéri“ môžu so záujmom sledovať, či na prerazenie politického dna postačí bager, alebo bude musieť vypuknúť politické tsunami. Odvolanie vlády by v normálnom štáte bolo závažným popudom na urýchlené riešenie takéhoto netradičného stavu. Výsledkom by zväčša bolo [...]

Permanentny festival šialencov III.

20.02.2023

Rozumná časť ľudstva už najmenej päťdesiat rokov chápe, že ochrana a tvorba životného prostredia je nanajvýš dôležitá vec. No zároveň chápe, že environmentálne problémy nemôžu byť nadradená nad čokoľvek ostatné a „dobro“ planéty sa nemôže stať posvätným grálom smerujúcim ku zničeniu ľudí samotných. Ochranárske ciele (ak nechcú byť likvidačnou [...]

Permanentný festival šialencov II.

16.02.2023

Súčasná slovenská realita dennodenne poskytuje dostatok námetov na zamyslenie, vymykajúcich sa bežnému chápaniu obyčajných ľudí (nie tých z OĽaNO). Niekoľko príkladov: Pôvodne bola aj pani prezidentka prívrženkyňou skoršieho termínu volieb, následne však usúdila, že s ohľadom na realitu dokáže žiť so septembrom. Takže aj jej zásluhou pôjdeme k urnám v [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 316686x
Priemerná čítanosť článkov: 2246x

Autor blogu

Kategórie